قیمت خرید کوپلر چپ و راست
نوعی از کوپلر است که در شرایط خاص استفاده می شود ، این کوپلر در شرایطی که آرماتور ها امکان چرخش را ندارند استفاده میشوند. رزوه داخلی کوپلر از یکطرف راست گرد و از طرف دیگر چپ گرد می باشد. همچنین رزوه های ایجاد شده در انتهای دو آرماتور یکی راست گرد و دیگری چپ گرد می باشند.
حتما بخوانید: ساخت کوپلر
با چرخاندن کوپلر رزوه های دو آرماتور با کوپلر درگیر شده و در ادامه رزوه ها تا انتها درون کوپلر بسته خواهند شد. این نوع کوپلر برای میلگرد سایز 16 تا 40 در اتصالات مکانیکی تکنیک تراش تولید می شود و امکان تولید کوپلر به صورت اختصاصی با طول و گام درخواستی وجود دارد. لازم به توضیح است جنس کوپلرهای عموماً از فولاد آلیاژی 1.1191 می باشد و منطبق استاندارد شماره 1-12723و2-12723 بوده همچنین تولید کوپلر های اختصاصی برای موارد خاص امکان پذیر است.
کوپلر چپ و راست چیست؟
کوپلر چپ و راست چیست؟ برای تقویت ضعف بتن و تبدیل آن به بتن مسلح و اتصالات آرماتور بندی که نیاز است میلگرد ها درکنارهم به شکل محکمی قرارگیرند تا چندی پیش از سیم و مفتول استفاده می شد که به آن اورلپ ( OVERLAP ) می گویند چون از استحکام لازم برخوردار نبود به دنبال راهکار بهتری می گشتند تا این نقص برطرف شود. نتیجه تحقیقات به ابداع ابزاری به نام کوپلر ( COUPLER ) منتهی شد. درحال حاضر این اتصالات عهده دار وصل میلگردها به اشکال گوناگون با یکدیگر هستند ( به این عملیات کوپلینگ هم گفته می شود ). باتوجه به اهمیت موضوع و شکل ها و کاربردهای متنوع کوپلر در صنعت ساختمان سازی نظرتان را به مطالب زیر جلب می نمایم.
کوپلر میلگرد چیست؟
کوپلر میلگرد نوعی اتصال مکانیکی توسط ابزار خاصی است که بیشتر در زوایا و محل هایی که اتصال میلگرد ها از استحکام بالایی برخوردار نیستند استفاده می گردد. کوپلر میلگرد از اورلپ و سنگین شدن غیراستاندارد به جهت مشخص بودن وزن کوپلر جلوگیری می کند. بدین جهت باتوجه به تعداد کوپلرهای مصرف شده، وزن نهایی ساختمان قابل محاسبه است. نحوه اتصال عموماً به این شکل می باشد که هرسر میلگرد در یکی از محفظه های توخالی کوپلر قرارگرفته و براساس نوع چرخش به راست یا به چپ یا بوسیله مهره های مخصوص محکم میگردد.
حتما بخوانید: کوپلر چپ و راست
انواع کوپلر میلگرد
- کوپلر جوشی میلگرد به سازه
این نوع از کوپلرها نیازی به گرمایش قبل از جوشکاری ندارند و دلیل آن استفاده از فولاد نرم در ساختار آن می باشد.
- کوپلر گروتی ( Grout Coupler )
از این کوپلرها در سازه های بتنی پیش ساخته بیشتر استفاده می گردد. برای بکارگیری این نوع کوپلر در ابتدا سرمیلگردی که می بایست در آن قرارگیرد باید ازقبل رزوه گردد. توجه داشته باشید سر میلگرد رزوه شده باید از بتن بیرون زده شود و سر دیگر درون بتن باشد و کاملاً در زیر بتن دفن گردد این نوع کوپلر برای استفاده در سازه های بتنی، تیرها، ستون ها، دیوارها و غیره مناسب است.
- کوپلرهای انتهایی ( End Coupler )
جهت کم کردن تا 60 % شلوغی و تراکم به علت استفاده مهندسین در مقاطع کوچک و خم های نود درجه در انتهای میلگردها از کوپلرهای انتهایی استفاده می گردد.
حتما بخوانید: دستگاه استاندارد رولینگ ( رزوه ) میلگرد
- کوپلرهای پیچی قفل شونده ( Locking Coupler )
در زمان تعمیر و مقاوم سازی بتن و برای میلگردهای انتظار که بالاتر از 20 سانتیمتر هستند این نوع کوپلر مناسب است. بیشتر در ستون ها ، شمع بندی، تیرها و سازه های پیش ساخته استفاده می گردد. برای استفاده از کوپلرهای پیچی قفل شونده فقط به یک آچار استاندارد نیاز است.
- کوپلرهای تبدیل
از این کوپلر برای اتصال دو میلگرد با قطرهای متفاوت استفاده می شود. توجه داشته باشید درهنگام آرماتوربندی ابتدا میلگرد با قطر بیشتر را در کوپلر قراردهید.
- کوپلرهای ویژه آرماتورهای فشاری ( Pressure Coupler )
در بعضی از نقاط ساختمان میلگردها، تحت فشار بار قرارمی گیرند. این کوپلر به عنوان غلاف محسوب شده و از شکسته شدن بتن جلوگیری می نماید. به این نکته توجه کنید که بوسیله این کوپلرها فقط می توان یک سرمیلگرد را وصل نمود و برای سایزهای 20 تا 50 سانتیمتر ساخته شده اند و در سایزهای کوچک تر کاربرد ندارند.
- کوپلرهای موقعیت
این کوپلر از یک قسمت نرینه و سردیگر مادینه و یک مهره قفل کننده تشکیل شده است. آرماورهایی که به هر دلیلی نمی توان نها را جابجا نمود و حرکت داد استفاده می شود.
- کوپلر با رزوه چپ و راست یا پیچی دوطرفه
میلگردهایی که نمی توان آنها را چرخانید، این کوپلرها به صورت پیچی در آنها قرارگرفته و با رزوه آنها درگیر شده و باعث می گردد میلگرد تا انتهای کوپلر وارد گردد.
کوپلرهای استاندارد با رزوه راستگرد ( Standard Coupler )
گاهی میلگردها درمحل و حالتی قرارمی گیرند که فقط یکی از میلگردها جهت وصل شدن امکان چرخیدن دارند، این کوپلر که با نام راستگرد شناخته می شود قابلیت استفاده شدن را دارند.
حتما بخوانید: قیمت خرید کوپلر در تهران
مزایای استفاده از کوپلر میلگرد
- سهولت در اجرا و سرعت در وصل میلگردها
- تحمل فشارهای حاصله در عوض بتن
- کم کردن ازدحام میلگرد ها در محل اتصالات
- ایجاد یکپارچگی هرچه بیشتر سازه
- بالا بردن اطمینان از وصل میلگردها و انسجام بیشتر نسبت به اتصالات اورلپ
- کوچک شدن ابعاد ستون ها در سازه
- امکان استفاده حداکثری از فضای پلان
- ایجاد مقاومت بیشتر دربرابر بارهای لرزه ای و حوادث طبیعی
- صرفه جویی در دستمزد کارگران مربوط به اینکار
- استفاده مناسب تر از میلگردها در دیوارهای دیافراگمی که گاهی تا چهل متر ارتفاع دارند .
- استفاده و اتصال صحیح میلگردها در تونل های طولانی و باعمق زیاد
- استفاده و ایجاد استحکام بیشتر در ساختمان های حساس مانند سدها ، پتروشیمی ، صنایع نفت و گاز و پل ها
نگاهی ویژه به کوپلر استاندارد با رزوه راست گرد
کوپلرهای استاندارد بیشترین کاربرد را در مباحث فوق الذکر دارند به همین جهت اشاره ای کوتاه در چگونگی بستن و وصل آنها می آوریم :
- برداشتن فقط یک طرف محافظ لاستیکی و قراردادن میلگرد رزوه شده در داخل محفظه و محکم کردن آن توسط آچار مخصوص یا آچار لوله.
- در مرحله بعد همین کار را با سر دیگر کوپلر انجام دهید و چنانچه دو سر میلگرد از داخل کوپلر به یکدیگر نرسیده اند مشکلی را بوجود نمی آورند.
- قبل از قراردادن دو سر میلگرد در داخل کوپلر از تمیز بودن و عدم زنگ زدگی آنها مطمئن شوید و درصورت زنگ زدگی توسط فرچه های سیمی زنگ ها زدوده شده و سپس روغن یا گریس کاری شوند.
- پس از اتمام کار با رنگ یا ماژیک قرمز محل محکم شده را علامت گذاری نمایید تا مشخص شود که اتصالات به شکل صحیحی انجام شده است.
- نظارت براجرای کوپلر و کوپلینگ فقط توسط مهندسین سازه انجام می شود پس، جهت اخذ مجوزهای مربوطه برطبق مقررات ساختمان و آیین نامه های داخلی و بین المللی دقت لازم را به عمل آورید که درصورت کوتاهی در کار یا سپردن کار به افراد غیرمتخصص هزینه های چند برابری را ضمن ازبین بردن زمان در اجرای سازه پرداخت خواهید نمود.
جهت اطلاع از قیمت خرید کوپلر چپ و راست با متخصصین تکنیک تراش تماس بگیرید.