کوپلر چپ و راست

کوپلر چپ و راست

کوپلر چپ و راست چیست؟

کوپلر چپ و راست در چه صورتی کاربرد دارد؟ برای تقویت ضعف بتن و تبدیل آن به بتن مسلح و اتصالات آرماتور بندی که نیاز است میلگرد ها درکنارهم به شکل محکمی قرارگیرند تا چندی پیش از سیم و مفتول استفاده می شد که به آن اورلپ ( OVERLAP ) می گویند چون از استحکام لازم برخوردار نبود به دنبال راهکار بهتری می گشتند تا این نقص برطرف شود. نتیجه تحقیقات به ابداع ابزاری به نام کوپلر ( COUPLER  ) منتهی شد. درحال حاضر این اتصالات عهده دار وصل میلگردها به اشکال گوناگون با یکدیگر هستند ( به این عملیات کوپلینگ هم گفته می شود ). باتوجه به اهمیت موضوع و شکل ها و کاربردهای متنوع کوپلر در صنعت ساختمان سازی نظرتان را به مطالب زیر جلب می نمایم. کوپلر چپ و راست در صورتی مورد استفاده قرار میگیرد که در هیچ یک از آرماتورها امکان چرخش نیاز نباشد.

رزوه داخلی کوپلر از یکطرف راست گرد و از طرف دیگر چپ گرد می باشد. در کوپلر چپ و راست رزوه های ایجاد شده در انتهای دو آرماتور یکی راست گرد و دیگری چپ گرد می باشند. با چرخاندن کوپلر چپ و راست رزوه های دو آرماتور با کوپلر درگیر شده و در ادامه رزوه ها تا انتها درون  کوپلر بسته خواهند شد. 

کوپلر چپ و راست برای میلگرد سایز 16 تا 50 در تکنیک تراش تولید می شود وامکان تولید کوپلر به صورت اختصاصی با طول و گام درخواستی وجود دارد. البته بهتر است بدانید جنس کوپلرچپ و راست تولیدی تکنیک تراش عموماً فولاد آلیاژی 1.1191 می باشد همچنین تولید کوپلر های اختصاصی برای موارد خاص امکان پذیر می باشد.

حتما بخوانید: ساخت کوپلر

به طور کلی می توان گفت کوپلر چپ و راست را می توان نوعی از کوپلر دانست که در شرایط خاص استفاده می کند ، کوپلر چپ و راست هنگامی که آرماتورها امکان چرخش را ندارند کاربرد دارد، یعنی زمان اتصال کوپلر چپ و راست ، کوپلر را باید بچرخانیم و آرماتور را به یکدیگر وصل کنیم. رزوه کوپلر چپ و راست به صورت یک اتصال چپ گرد و یک اتصال راستگرد میباشد.

رزوه کوپلر چپ و راست با دستگاه رزوه زن میلگرد نیاز به انجام تنظیمات خاص و تغییر جهت دستگاه می باشد که توسط تکنیک تراش در هنگام فروش دستگاه آموزش داده می شود.

نحوه استفاده از کوپلر چپ وراست

1 - پس از جدا کردن محافظ لاستیکی رزوه میلگردها، کوپلر چپ و راست را بین دو   آرماتور مورد نظر قرار دهید.

 

kopler2

2- با فشار همزمان دو آرماتور به طرف کوپلر و چرخاندن کوپلر در جهت صحیح، رزوه های کوپلر را با رزوه های هر دو آرماتور درگیر نمایید بستن کوپلر را ادامه دهید.

 

couplerchaprast03 

 

حتما بخوانید:کوپلر انتهایی

3- با استفاده از آچار مخصوص یا آچار لوله گیرکوپلر را تا هنگامی که رزوه آرماتور کاملاً به کوپلر بسته شوند ادامه دهید

kopler1

4-هنگام چرخش کوپلر باید آرماتورهای دو طرف کوپلر ثابت و بدون چرخش توسط آچار مهار شوند. جهت سهولت نظارت و کنترل اتصالات بسته شده توصیه می گردد پس از بستن کامل کوپلرها از نشانه گذاری توسط رنگ قرمزبر روی کوپلر استفاده شود

لازم به ذکراست جنس کوپلرهای تولیدی اتصالات مکانیکی عموماً از فولاد آلیاژی 1.1191 می باشد و منطبق استاندارد شماره 1-12723و2-12723 بوده همچنین تولید کوپلرهای اختصاصی برای موارد خاص امکان پذیر است.

کوپلر میلگرد چیست؟

کوپلر میلگرد نوعی اتصال مکانیکی توسط ابزار خاصی است که بیشتر در زوایا و محل هایی که اتصال میلگرد ها از استحکام بالایی برخوردار نیستند استفاده می گردد. کوپلر میلگرد از اورلپ و سنگین شدن غیراستاندارد به جهت مشخص بودن وزن کوپلر جلوگیری می کند. بدین جهت باتوجه به تعداد کوپلرهای مصرف شده، وزن نهایی ساختمان قابل محاسبه است. نحوه اتصال عموماً به این شکل می باشد که هرسر میلگرد در یکی از محفظه های توخالی کوپلر قرارگرفته و براساس نوع چرخش به راست یا به چپ یا بوسیله مهره های مخصوص محکم میگردد.

مزایای کوپلر چپ و راست چیست؟

  • کوپلر دارای مقاومت و تحمل بسیاری در مقایسه با میلگرد و قطعات مشابه است.
  • با کاربرد این قطعه، میتوان اقدام به تقسیم فشار وارده بر کل طول میلگرد نمود.
  • کوپلر موجب کاهش تراکم میلگردها شده و سبب در امتداد قرار دادن میلگردها و میله ها می شود.
  • مزایای اقتصادی بسیاری مانند کاهش زمان در اجرای پروژه، انجام دادن راحت و سریع پروژه های مربوط به سازه، کم کردن وزن سازه، کاربرد در جاهایی که قابلیت نصب اتصالات در آن امکانپذیر نمی باشد، کاهش هزینه های خم کاری و… نیز از جمله فواید استفاده از کوپلر می باشد.

couplerchaprast02

چگونگی اجرای کوپلر و نحوه عملکرد آن

اولین مرحله برای رزوه کردن پس از برش میلگرد به قطعات مورد نیاز، آماده نمودن سر میلگرد است. برای این کار، باید سر میلگردها به صورت صاف و نود درجه، بریده شود. از ابزار آلات مختلفی مانند اره نواری، اره پروفیل بر، اره مکانیکی، اره آتشی و... برای این کار استفاده می کنند. توجه داشته باشید که اگر سر میلگردها به صورت نود درجه بریده نشوند، موجب ایجاد رزوه های ناقصی در نوک آرماتورها می شوند که مقاومت پایینی دارند. پس اتصال مکانیکی، فاقد مقاومت لازم در کشش، خواهد بود. پس از آماده سازی سر میلگردها، میلگردها توسط جرثقیل و نیروی انسانی مقابل دستگاه، قرار گرفته و برای رزوه کردن، وارد دستگاه می شوند. سپس قطر رزوه ها، توسط گیج های کنترل سایز رزوه، کنترل می شوند.

حتما بخوانید: کوپلر پیچی

انواع کوپلر میلگرد

  • کوپلر جوشی میلگرد به سازه

این نوع از کوپلرها نیازی به گرمایش قبل از جوشکاری ندارند و دلیل آن استفاده از فولاد نرم در ساختار آن می باشد.

  • کوپلر گروتی (Grout Coupler)

از این کوپلرها در سازه های بتنی پیش ساخته بیشتر استفاده می گردد. برای بکارگیری این نوع کوپلر در ابتدا سرمیلگردی که می بایست در آن قرارگیرد باید ازقبل رزوه گردد. توجه داشته باشید سر میلگرد رزوه شده باید از بتن بیرون زده شود و سر دیگر درون بتن باشد و کاملاً در زیر بتن دفن گردد این نوع کوپلر برای استفاده در سازه های بتنی، تیرها، ستون ها، دیوارها و غیره مناسب است.

  • کوپلر انتهایی (End Coupler)

جهت کم کردن تا 60 % شلوغی و تراکم به علت استفاده مهندسین در مقاطع کوچک و خم های نود درجه در انتهای میلگردها از کوپلرهای انتهایی استفاده می گردد.

  • کوپلر پیچی قفل شونده (Locking Coupler)

در زمان تعمیر و مقاوم سازی بتن و برای میلگردهای انتظار که بالاتر از 20 سانتیمتر هستند این نوع کوپلر مناسب است. بیشتر در ستون ها ، شمع بندی، تیرها و سازه های پیش ساخته استفاده می گردد. برای استفاده از کوپلرهای پیچی قفل شونده فقط به یک آچار استاندارد نیاز است.

  • کوپلر تبدیل

از این کوپلر برای اتصال دو میلگرد با قطرهای متفاوت استفاده می شود. توجه داشته باشید درهنگام آرماتوربندی ابتدا میلگرد با قطر بیشتر را در کوپلر قراردهید.

  • کوپلر ویژه آرماتورهای فشاری ( Pressure Coupler )

در بعضی از نقاط ساختمان میلگردها، تحت فشار بار قرارمی گیرند. این کوپلر به عنوان غلاف محسوب شده و از شکسته شدن بتن جلوگیری می نماید. به این نکته توجه کنید که بوسیله این کوپلرها فقط می توان یک سرمیلگرد را وصل نمود و برای سایزهای 20 تا 50 سانتیمتر ساخته شده اند و در سایزهای کوچک تر کاربرد ندارند.

  • کوپلر موقعیت

این کوپلر از یک قسمت نرینه و سردیگر مادینه و یک مهره قفل کننده تشکیل شده است. آرماورهایی که به هر دلیلی نمی توان نها را جابجا نمود و حرکت داد استفاده می شود.

  • کوپلر با رزوه چپ و راست یا پیچی دوطرفه

میلگردهایی که نمی توان آنها را چرخانید، این کوپلرها به صورت پیچی در آنها قرارگرفته و با رزوه آنها درگیر شده و باعث می گردد میلگرد تا انتهای کوپلر وارد گردد.

  • کوپلر استاندارد با رزوه راستگرد (Standard Coupler)

گاهی میلگردها درمحل و حالتی قرارمی گیرند که فقط یکی از میلگردها جهت وصل شدن امکان چرخیدن دارند، این کوپلر که با نام راستگرد شناخته می شود قابلیت استفاده شدن را دارند.

 

نگاهی ویژه به کوپلر استاندارد با رزوه راست گرد

کوپلرهای استاندارد بیشترین کاربرد را در مباحث فوق الذکر دارند به همین جهت اشاره ای کوتاه در چگونگی بستن و وصل آنها می آوریم :

  • برداشتن فقط یک طرف محافظ لاستیکی و قراردادن میلگرد رزوه شده در داخل محفظه و محکم کردن آن توسط آچار مخصوص یا آچار لوله.
  • در مرحله بعد همین کار را با سر دیگر کوپلر انجام دهید و چنانچه دو سر میلگرد از داخل کوپلر به یکدیگر نرسیده اند مشکلی را بوجود نمی آورند.
  • قبل از قراردادن دو سر میلگرد در داخل کوپلر از تمیز بودن و عدم زنگ زدگی آنها مطمئن شوید و درصورت زنگ زدگی توسط فرچه های سیمی زنگ ها زدوده شده و سپس روغن یا گریس کاری شوند.
  • پس از اتمام کار با رنگ یا ماژیک قرمز محل محکم شده را علامت گذاری نمایید تا مشخص شود که اتصالات به شکل صحیحی انجام شده است.
  • نظارت براجرای کوپلر و کوپلینگ فقط توسط مهندسین سازه انجام می شود پس، جهت اخذ مجوزهای مربوطه برطبق مقررات ساختمان و آیین نامه های داخلی و بین المللی دقت لازم را به عمل آورید که درصورت کوتاهی در کار یا سپردن کار به افراد غیرمتخصص هزینه های چند برابری را ضمن ازبین بردن زمان در اجرای سازه پرداخت خواهید نمود.

آیین نامه در مورد استفاده از کوپلر

برخی از بندهای آیین نامه، شامل موارد زیر می شود:

  • باید از کوپلرهای استاندارد، مطابق با بندهای ۴، ۳، ۱۴، ۱۹۱۲ در تمامی قسمت های سازه هایی که در مناطق خطر کمتر زلزله قرار دارند، استفاده نمود.
  • میزان مقاومت وصله، باید حداقل ۶.۱ برابر از مقاومت جاری شدگی آرماتور باشد.
  • در قطرهای بیش از ۳۶ میلی متر، نباید کوپلر را به کار برد.

قیمت کوپلر چپ و راست در بازار ایران

قیمت خرید هر محصولی در بازار، بر اساس فاکتورهای مختلفی، تعیین می شود. قیمت کوپلر چپ و راست نیز مانند دیگر محصولات، به عوامل متعددی مانند نوسانات بازار ارز کشور و قیمت تهیه مواد اولیه بستگی دارد. پس نمیتوان به صورت قطعی، قیمت واحد و دقیقی برای خرید کوپلر چپ و راست اعلام نمود.

اطلاعات تماس
جهت اطلاع از عرضه کوپلر در تهران با متخصصین تکنیک تراش تماس بگیرید:

تلفن : 66135404 - 66314550

موبایل : 09122777455


درباره ما

تکنیک تراش تولید تخصصی انواع کوپلر (وصله مکانیکی میلگرد) با بالاترین کیفیت در انواع  کوپلر استاندارد، کوپلر بغل پیچ، کوپلر تبدیل ، کوپلر میانی و ... 

خدمات رزوه میلگرد در سایزهای مختلف در محل پروژه یا کارخانه
فروش انواع دستگاه رزوه زن میلگرد و آچار کوپلر

تماس با ما

دفتر مرکزی:  تهران، بازار آهن شادآباد، بهاران 2، بلوک 33، پلاک107 

کارخانه: بزرگراه ازادگان ، خ عرفان ، شهرک صعتی بدر ، خیابان دهم ، پلاک 58 ، گروه صنعتی تکنیک تراش

تلفن : 66135404 -- 66314550

موبایل : 09122777455

دانلود کاتالوگ

Image