کوپلر پیچی

کوپلر پیچی

کوپلر پیچی چیست؟

کوپلر پیچی ادامه دادن آرماتور با طول کوتاه را امکان پذیر کرده است. کوپلر پیچی در مواقعی که طول آرماتور حتی 20 سانتی‌متر باشد ، قابلیت استفاده دارد . این نوع اتصال به دلیل آنکه انتهای میلگردها نیازی به آماده‌سازی خاصی ندارند بهترین روش برای ادامه دادن میلگردهای انتظار کوتاه، تعمیر و مقاوم‌سازی سازه بتنی می‌باشد. در کوپلر پیچی هیچکدام از میلگردها امکان چرخش ندارند. در کوپلر پیچی آرماتور انتظار توسط تعدادی پیچ مخصوص در داخل کوپلر مهار می گردد و طرف دوم کوپلر که مطابق کوپلر استاندارد رزوه کاری شده است، با استفاده از یک آرماتور رزوه شده ، امکان افزایش طول آرماتور انتظار را فراهم می کند.

کوپلر پیچی از نظر نوع به دو دسته تقسیم خواهد شد :

کوپلر پیچی نوع اول : در این نوع کوپلر پیچی عملیات رزوه کردن وجود ندارد پس در نتیجه نیازی به چرخش آرماتور ها در داخل کوپلر پیچی نخواهد بود. آرماتور ها در داخل این نوع کوپلر پیچی توسط دنده هایی که در داخل خود کوپلر تعبیه شده اند به صورت کاملا مستحکم نهادینه و جایگذاری می شوند.

حتما بخوانید: کوپلر چپ و راست

کوپلر پیچی نوع دوم : در این نوع کوپلر پیچی، آرماتور از یک طرف وارد کوپلر پیچی شده و توسط پیچ هایی که بر روی کوپلر قرار گرفته شده است با عملیات رزوه زنی کاملا محکم بسته خواهند شد و همچنین آرماتور دیگر از طرف مخالف به کوپلر پیچی وارد شده و به همین منوال بسته خواهد شد. آرماتور انتظار توسط تعدادی پیچ مخصوص در داخل کوپلر مهار می گردد و طرف دوم کوپلر که مطابق کوپلر استاندارد رزوه کاری شده است، با استفاده از یک آرماتور رزوه شده ، امکان افزایش طول آرماتور انتظار را فراهم می نماید.

 

 

kuplerr

 

 

آموزش نحوه بستن کوپلر پیچی

تعداد پیچ های مورد نیاز در هر کوپلر پیچی یک طرف بنا به سایز آن از 3 تا 7 عدد متغیر می باشد نحوه قرار گرفتن آرماتور در داخل کوپلر پیچی بایستی به نحوی باشد که از تماس میلگرد با کف کوپلر پیچی اطمینان حاصل گردد، چنانچه آج های طولی میلگرد بلندتر از حد متعارف باشند قبل از انجام عملیات باوسیله مناسب ( سنگ سایش ) نسبت به کاهش ارتفاع آج های طولی میلگرد اقدام می نماییم. پس از قرار دادن میلگرد درون کوپلرپیچی ، بستن پیچ شماره 1 را از موقعیت 1 شروع کرده و در امتداد طول کوپلر ادامه می دهیم. ( چنانچه آج های عرضی ( مورب ) میلگرد مزاحم بسته شدن پیج ها شوند، نسبت به حذف آج های مزاحم با استفاده از سنگ ساب اقدام می نماییم.

حتما بخوانید: کوپلر تبديل

تذکر: قبل از بستن پیچ های کوپلر پیچی حتما محل رزوه و خود پیچ ها را به گریس آغشته کرده و حتما از آچار با دسته دو طرفه ( آچار بکس و ... ) استفاده می نماییم * بستن پیچ ها را تا قطع شدن آچارخور آن از محل شیار موجود ادامه می دهیم. ( تذکر : از سایز 32 به بالا پیچ ها به صورت یکی در میان به طرف بیرون بسته می شوند. )

  1. کوپلر را در انتهای میلگرد قرار دهید و تا نصف کوپلر بغل پیچ را با میلگرد انتظار پر کنید .
  2. سپس میلگرد بعدی را به داخل کوپلر فشار دهید و تراز بودن آنها را بررسی نمایید .
  3. پیچ ها را به کمک آچار تا جایی سفت نمایید که بخش سری پیچ ها بریده شود .

pichi04

تذکر: محافظ لاستیکی کوپلر جهت جلوگیری از ورود هر گونه مواد خارجی بداخل آن تعبیه شده است، لذا قبل از بستن آرماتور رزوه شده به هیچ وجه آن را از کوپلر جدا نکنیم.

جهت بستن آرماتور، پس از جدا کردن محافظ لاستیکی کوپلر و رزوه میلگرد، آن را تا حد امکان توسط دست به کوپلر بسته و با استفاده از آچار مخصوص یا آچار لوله گیر آن را بصورت کامل تا آخرین رزوه آرماتور به کوپلر پیچی می بندیم، در این حالت تمامی رزوه های آرماتور درون کوپلر بسته شده اند.

حتما بخوانید: اصول تراشکاری

 چنانچه به هر دلیل رزوه های میلگرد دچار زنگ زدگی شده باشند با استفاده از برس سیمی آن ها را تمیز کرده و با افزودن گریس و روغن بر روی رزوه ها اقدام به بستن آن ها می نماییم.

 

قطر میلگرد    d(mm) 16   18 20  22   25 28  32 36
 طول کوپلر  L(mm) 95  115  120  140  160  185  220 250
 قطر خارجی کوپلر H(mm)  44  44  48  53  58   63 59 78
 سایز پیچ M(mm)  14  14   14 16   16  16 20 20
 تعداد پیچ    4  5 5 7

 

در مواردی که به دلایل مختلفی مانند اشتباهات محاسباتی ، تغییرات پلن و یا به هر دلیل مشابه دیگری ، میلگرد در دو بخش به یکدیگر نمی رسد می توان به کمک کوپلر پیچی به سازه ، میلگرد اضافه نمود . این روش بهترین و فنی ترین روش جهت حل اشکالات احتمالی پروژه می باشد .

  1. ابتدا دو عدد کوپلر در دو طرف میلگردهای آزاد اجرا شده قرار می دهیم .
  2. سپس میلگرد به اندازه مورد نظر برش داده شده و بعد از رزوه کردن به دو کوپلر بغل پیچ متصل می شود .
  3. کوپلرها باید دقیقا به میلگرد متصل شوند .

کاربرد کوپلر پیچی

در سازه هایی که بلند هستند و دارای ارتفاع زیادی ، استفاده از کوپلر نقش بسزایی میتواند داشته باشد. همچنین موجب صرفه جویی در هزینه نیز میشود. برای مثال در دیوارهای دیافگرامی که گاهی اوقات تا 40 متر ارتفاع دارند ، و میلگرد هایی برای این دیوارها وجود ندارد ، از کوپلر پیچی برای اتصال استفاده میشود.

cuoplerpichi06

همچنین در تونل های طولانی مانند مترو ها نیز از کوپلرهای پیچی زیادی استفاده میشود. در مراکز حساس  مانند صنعت نفت  ، گاز و پتروشیمی نیز از این قطعه استفاده میشود تا سازه مستحکم تر باشد. به طور خلاصه بخواهیم بگوییم ، در هر سازه ای که نیاز به استحکام و مقاومت است ، از کوپلرهای پیچی در محل اتصالات استفاده میشود.

مزایای کوپلر پیچی

از آنجایی که کوپلرهای پیچی در مدل های مختلفی تولید شده ، در قسمت های مختلفی از بتن میتوان از آن استفاده کرد. در واقع استفاده از این قطعه میتواند باعث سرعت و سهولت در اجراء کارها شود. همچنین کوپلرهای پیچی باعث میشود تا فشاری که به بتن ها وارد میشود کم شده و بتن ها در کنار این قطعه ها بتوانند فشار زیادی را تحمل کنند. همچنین این ابزار باعث میشود تا در محل اتصالات میلگرد ها ، ازدحامی به وجود نیاید. یکی دیگر از مزیت هایی که کوپلر پیچی دارد ، باعث ایجاد یکپارچگی در اتصالات مکانیکی میشود.

همچنین از سوی دیگر باعث میشود تا حد زیادی ابعاد ستون ها کوچک شده که این موضوع از نظر اقتصادی بسیار به صرفه بوده است. در ضمن میتوانید از میلگردهای بیشتری استفاده کنید تا اطمینان خاطر داشته باشید ، سازه ای که ساخته اید مستحکم بوده و از دوام بالایی برخورد دارد است.

دستور العمل بستن کوپلر پیچی

زمانی که از کوپلرهای پیچی استفاده میکنید ، باید این اطمینان خاطر را داشته باشید که میلگرد به صورت کامل با کوپلر تماس پیدا کرده است. اگر آج های میلگرد بلندتر از حد معمول بودند ، باید به کوتاه کردن آنها اقدام نمایید. میلگرد را تا نصفه کوپلر وارد کنید و بعد از ان دست های پیچ قفل شونده را سفت کنید.

cuoplerpichi07

در انتهای دیگر قسمت دیگر میلگرد را وارد کنید و در جهت میلگرد اول آن را هل دهید. بعد از اینکه پیچ ها را سفت کردید از تراز بودن آن مطمئن شوید. لازم به ذکر است به نکته مهمی که باید توجه داشته باشید این است که ، قبل از اینکه اقدام به بستن پیچ ها کنید لازم است تا محل پیچ ها و رزوه ها را با گریس آغشته کرده و از آچار بکس استفاده نمایید.

اجرا کردن کوپلر پیچی

اجرا کردن و پیاده سازی کوپلرها از اهمیت زیادی برخورد دار است زیرا باعث استحکام و مقاومت سازه میشود. بدیهی است که برای نصب آن حتما باید اقدامات لازمه را انجام داده و از اتصال صحیح آن اطمینان خاطر داشته باشید. افرادی که در این مورد دانش و تخصص دارند ، میتوانند این کار به درست ترین روش انجام دهند و برای استفاده از کوپلر پیچی مواد لازم را استفاده نمایند.

در واقع با نصب درست آن ها باعث میشوید تا دو قطعه میلگرد ها و مفتول ها هم راستای هم و به صورت یکپارچه در کنار هم قرار گیرند. در اجرای کوپلر های پیچی در اتصالات مکانیکی ، میلگردها به صورت کامل به یکدیگر میپیوندند. لازم به ذکر است که این قطعه نسبت به کوپلرهای دیگری که میتوان استفاده کرد ، قابل اطمینان تر بوده و با اطمینان داشتن از بتن سازه میتوانید خیالی آسوده از مقاومت سازه خود داشته باشید.


درباره ما

تکنیک تراش تولید تخصصی انواع کوپلر (وصله مکانیکی میلگرد) با بالاترین کیفیت در انواع  کوپلر استاندارد، کوپلر بغل پیچ، کوپلر تبدیل ، کوپلر میانی و ... 

خدمات رزوه میلگرد در سایزهای مختلف در محل پروژه یا کارخانه
فروش انواع دستگاه رزوه زن میلگرد و آچار کوپلر

تماس با ما

دفتر مرکزی:  تهران، بازار آهن شادآباد، بهاران 2، بلوک 33، پلاک107 

کارخانه: شادآباد، خیابان آهنگر، کوچه پردیس، گروه صنعتی تکنیک تراش

تلفن : 66135404 -- 66314550

موبایل : 09122777455

دانلود کاتالوگ

Image